جی پی تی-۵ در راه است؛ نسل جدید هوش مصنوعی اپن ای آی تا چند ماه دیگر عرضه می شود

سم آلتمن، مدیرعامل شرکت اپن ای آی، اعلام کرده است که نسخه جدید مدل هوش مصنوعی این شرکت، جی پی تی-۵، طی چند ماه آینده عرضه خواهد شد. او همچنین تأکید کرده که این نسخه، ادغام کننده مدل های سری «اُ» و سری جی پی تی خواهد بود و به عنوان یک سیستم یکپارچه ارائه می شود.
بر اساس نقشه راه جدیدی که در تاریخ ۱۲ فوریه منتشر شد، اپن ای آی ابتدا نسخه جی پی تی-۴.۵ را که به طور داخلی «اُریون» نامیده می شود، عرضه خواهد کرد. این نسخه آخرین مدل غیرزنجیره ای شرکت خواهد بود. آلتمن در توضیح برنامه های آینده گفته است که هدف اصلی آن ها ایجاد سیستمی است که بتواند از تمام ابزارهای موجود استفاده کند، تشخیص دهد که چه زمانی نیاز به پردازش طولانی مدت دارد و به طور کلی، در طیف گسترده ای از وظایف مفید باشد. او همچنین اشاره کرد که در هر دو پلتفرم گفت وگوی هوشمند و واسط برنامه نویسی اپن ای آی، نسخه جدید جی پی تی-۵ به عنوان سیستمی ارائه خواهد شد که بخش زیادی از فناوری های شرکت، ازجمله مدل «اُ۳» را در خود جای داده است. در نتیجه، دیگر نسخه مستقل از مدل «اُ۳» منتشر نخواهد شد.
مدل «اُ۳» اپن ای آی به عنوان یک مدل استدلالی طراحی شده که هدف آن کاهش اشتباهات و ارائه اطلاعات دقیق تر است. این شرکت اخیراً نسخه کوچک تری از این مدل را با نام «اُ۳ مینی» عرضه کرده که توانایی های استدلالی را بهبود داده و به ویژه در حوزه هایی مانند ریاضیات، کدنویسی و تحلیل های علمی عملکرد بهتری دارد. بااین حال، آلتمن هنوز تاریخ دقیقی برای عرضه جی پی تی-۴.۵ و جی پی تی-۵ مشخص نکرده، اما در پاسخ به یکی از کاربران شبکه اجتماعی ایکس، گفته است که نسخه ۴.۵ طی چند هفته و نسخه ۵ طی چند ماه آینده منتشر خواهد شد.
آلتمن همچنین تأیید کرده است که کاربران رایگان نیز به نسخه جدید دسترسی خواهند داشت، اما میزان استفاده آن ها تحت کنترل های ویژه ای خواهد بود تا از سوءاستفاده جلوگیری شود. کاربران حرفه ای و دارای اشتراک ویژه، امکان استفاده از این مدل را با سطح هوش بالاتری خواهند داشت.
رقابت در حوزه هوش مصنوعی به شدت افزایش یافته و یکی از تازه ترین رقبای این عرصه، مدل دیپ سیک است که عملکردی مشابه گفت وگوی هوشمند اپن ای آی دارد. انتشار این مدل نگرانی هایی را در بازارهای مالی ایالات متحده و حتی حوزه ارزهای دیجیتال ایجاد کرده است. در همین راستا، مایکروسافت و اپن ای آی در حال بررسی این موضوع هستند که آیا داده های واسط برنامه نویسی گفت وگوی هوشمند این شرکت به طور غیرمجاز توسط گروهی مرتبط با دیپ سیک استفاده شده است یا خیر.
در ماه دسامبر، آزمایشگاه تحقیقاتی هوش مصنوعی گوگل، دیپ مایند، مدل جدیدی با نام «جمینی ۲.۰» را معرفی کرد که پایه ای برای ساخت عوامل هوشمند پیشرفته تر خواهد بود. در همین حال، در یکی از پادکست های نشریه وال استریت ژورنال، مدیرعامل یکی از شرکت های مطرح در حوزه رایانش ابری پیش بینی کرد که آینده هوش مصنوعی نه در مدل های زبانی بزرگ، بلکه در توسعه عوامل خودمختار نهفته است. به طور مشابه، مدیرعامل انویدیا نیز اعلام کرده که این شرکت تمرکز خود را بر پیشگامی در توسعه چنین فناوری هایی گذاشته است.
منبع: کوین تلگراف