سرمایه گذاری بزرگ نانو لبز در بایننس؛ گامی به سوی تسلط بر بازار ارز دیجیتال

یک شرکت چینی فعال در حوزه ریزتراشه ها نخستین گام عملی خود را برای اجرای طرحی بزرگ با هدف خریداری و نگهداری ده درصد از کل عرضه در گردش ارز دیجیتال بایننس برداشته است. شرکت «نانو لبز» با انجام خریدی به ارزش ۵۰ میلیون دلار از این ارز دیجیتال، به طور رسمی اجرای این برنامه بلندمدت را آغاز کرده است. هدف نهایی این شرکت، سرمایه گذاری یک میلیارد دلاری برای دستیابی به مالکیت بین پنج تا ده درصد از کل عرضه در گردش بایننس است.
این شرکت تأکید کرده که با احتساب خریدهای اخیر، مجموع دارایی های دیجیتال آن شامل بایننس و بیت کوین به حدود ۱۶۰ میلیون دلار رسیده است. نانو لبز در سال ۲۰۱۹ توسط «کنگ جیان پینگ» و «سون چی فِنگ» تأسیس شد؛ دو نفری که پس از اتمام دوره عضویت شان در هیئت مدیره یک تولیدکننده تجهیزات رایانه ای مستقر در سنگاپور به نام «کنن»، این شرکت جدید را پایه گذاری کردند. نانو لبز در سال ۲۰۲۲ به صورت عمومی وارد بازار بورس شد و عمدتاً به تولید تراشه هایی با توان پردازش بالا مشغول است که در محاسبات پیشرفته مورد استفاده قرار می گیرند.
با وجود استقبال اولیه بازار از تصمیم نانو لبز برای انتشار ۵۰۰ میلیون دلار اوراق قابل تبدیل به منظور تأمین مالی خزانه بایننس، خرید جدید این شرکت نتوانست سرمایه گذاران را تحت تأثیر قرار دهد. پس از اعلام خرید تازه این ارز دیجیتال، ارزش سهام نانو لبز در جریان معاملات روز پنج شنبه بیش از چهار و هفت دهم درصد کاهش یافت و در ادامه معاملات پس از ساعت کاری نیز افتی دو درصدی را تجربه کرد و به بهای ۸ دلار و ۲۱ سنت رسید. در مقابل، قیمت بایننس کوین تنها اندکی افزایش یافت و در ۲۴ ساعت گذشته حدود سه دهم درصد رشد داشت و به حدود ۶۶۳ دلار به ازای هر واحد رسید.
در حال حاضر ارزش بازار بایننس به ۹۳.۴ میلیارد دلار رسیده و عرضه در گردش آن نیز طبق داده های وب سایت کوین گِکو، بالغ بر ۱۴۵ میلیون و ۸۸۷ هزار و ۵۷۵ واحد است. دستیابی به ده درصد از این میزان در بازار آزاد، نیازمند سرمایه گذاری ای نزدیک به ۹۲۶ میلیون دلار خواهد بود. شایان ذکر است که عرضه اولیه این ارز دیجیتال معادل ۲۰۰ میلیون واحد تعیین شده بود، اما با توجه به سیاست های حذف تدریجی توکن از سوی صرافی بایننس، این رقم به طور پیوسته کاهش یافته است.
بر اساس گزارشی از نشریه فوربز در ژوئن ۲۰۲۴، صرافی بایننس و مدیرعامل پیشین آن، چانگ پنگ ژائو، مشترکاً مالک بیش از ۷۱ درصد از کل بایننس های در گردش در آن زمان بوده اند. سخنگوی زنجیره بایننس در گفت وگو با رسانه کوین تلگراف اظهار داشته که علاقه روزافزون نهادهای بزرگ مالی به این ارز دیجیتال را مشاهده می کنند و از هرگونه پذیرش طبیعی که به رشد پایدار این زیست بوم کمک کند، استقبال می کنند.
همچنین بخوانید: کاهش چشمگیر زمان ساخت بلوک در زنجیره بی ان بی با ارتقای ماکسول
در سوی دیگر، در حالی که شمار شرکت هایی که ارز دیجیتال را برای خزانه داری خود نگه داری می کنند در حال افزایش است، برخی کارشناسان نسبت به دوام این روند تردید دارند. آنتونی اسکاراموچی، بنیان گذار و مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری اسکای بریج کپیتال، در گفت وگویی با بلومبرگ بیان کرد که این گرایش ممکن است در بلندمدت پایدار نباشد. به گفته او، در آینده سرمایه گذاران ممکن است این پرسش را مطرح کنند که آیا منطقی است که در شرکتی سرمایه گذاری کنند که بخش زیادی از دارایی خود را صرف خرید ارز دیجیتال کرده، یا بهتر است خودشان مستقیماً آن دارایی را خریداری کنند.
او توضیح داد که اگر کسی ده دلار به یک شرکت بدهد و آن شرکت هشت دلار از آن را صرف خرید بیت کوین کند، ممکن است بازدهی خوبی به دست آورد؛ اما این احتمال نیز هست که سرمایه گذار با سرمایه گذاری مستقیم در بیت کوین، سود بیشتری به دست آورد. او در ادامه تأکید کرد که دیدگاه مثبتی نسبت به بیت کوین دارد و با رویکرد شرکت ها در خرید ارز دیجیتال مخالفتی ندارد، اما به عنوان یک سرمایه گذار، معتقد است باید به دقت هزینه های پنهان و ساختاری مرتبط با هر یک از این شرکت های خزانه دار را بررسی کرد.
همچنین بخوانید: افزایش چشمگیر قیمت BNB پس از درخواست ون اک برای تأسیس صندوق سرمایه گذاری
منبع: کوین تلگراف