سرمایه گذاری ۱۴.۹ میلیارد دلاری عربستان سعودی در پروژه های هوش مصنوعی و فناوری های نوین

عربستان سعودی در راستای تبدیل شدن به یک قطب منطقه ای برای فناوری های هوش مصنوعی، تصمیم گرفته است که مبلغ ۱۴.۹ میلیارد دلار در این بخش سرمایه گذاری کند. این سرمایه گذاری از طریق همکاری با غول های فناوری جهانی، از جمله گوگل، لنوو و علی بابا انجام می شود. این تصمیم در جریان یک کنفرانس فناوری در پایتخت عربستان، ریاض، اعلام شد.
وزیر فناوری اطلاعات عربستان، عبدالله بن عامر السوها، در تاریخ ۹ فوریه اعلام کرد که پادشاهی عربستان سعودی در همکاری با نوآوران فناوری جهانی، ۱۴.۹ میلیارد دلار در حوزه هوش مصنوعی، فناوری های نوظهور و فضای ابری سرمایه گذاری خواهد کرد. شرکت های شریک در این پروژه ها شامل گوگل کلود، لنوو، علی بابا کلود، کوالکام، گروک و سیلزفورس هستند.
احمد الخویطر، معاون اجرایی فناوری و نوآوری در شرکت آرامکو، نیز اظهار داشت که کسب وکار این شرکت بر پایه مقیاس استوار است. به گفته او، هیچ شرکتی به تنهایی نمی تواند وعده های هوش مصنوعی را تحقق بخشد و باید این وعده ها از طریق همکاری میان چندین شرکت که فناوری های مورد نیاز را به کار می گیرند، به واقعیت تبدیل شوند.
آرامکو که به عنوان هفتمین شرکت بزرگ جهان از نظر ارزش بازار شناخته می شود، به گفته داده های سایت CompaniesMarketCap، پس از غول های فناوری جهانی مانند اپل، آمازون، انویدیا، مایکروسافت و گوگل قرار دارد.
در این راستا، عربستان سعودی همچنین قراردادی به ارزش ۱.۵ میلیارد دلار با شرکت گروک برای ایجاد قابلیت های پردازش ابری مبتنی بر هوش مصنوعی امضا کرده است و قصد دارد توافق های مشابهی را با سایر شرکت های فعال در زمینه هوش مصنوعی امضا کند.
در یکی دیگر از قراردادهای مهم، غول های تولیدی سعودی مانند شرکت علاط و لنوو اعلام کردند که به مبلغ ۲ میلیارد دلار در راستای ساخت یک مرکز پیشرفته تولیدی مبتنی بر هوش مصنوعی و رباتیک در عربستان سرمایه گذاری خواهند کرد. همچنین، لنوو قرار است دفتر مرکزی منطقه ای خود را در ریاض راه اندازی کند.
همچنین بخوانید: گزارش جدید: مدل کسب و کار OpenAI در بن بست مالی
علاوه بر این، گوگل، کوالکام و علی بابا کلود نیز اعلام کرده اند که پروژه های مختلفی برای توسعه نوآوری های محلی در حوزه هوش مصنوعی راه اندازی خواهند کرد.
سیلزفورس، دیتابریکس، تنسنت کلود و سامبا نووا نیز هرکدام به ترتیب ۵۰۰ میلیون، ۳۰۰ میلیون، ۱۵۰ میلیون و ۱۴۰ میلیون دلار در این پروژه ها سرمایه گذاری کرده اند.
در توسعه ای جداگانه و همزمان، شرکت صادرکننده استیبل کوین تتر در تاریخ ۶ فوریه از همکاری خود با یک پلتفرم املاک مستغلات مستقر در امارات متحده عربی به نام ریل لی تک خبر داد. هدف این همکاری، ساده سازی تراکنش های ملکی از طریق استفاده از استیبل کوین تتر (USDT) است.
همچنین بخوانید: OpenAI در حال ساخت مدل هوش مصنوعی جدید «Strawberry» است
منبع: کوین تلگراف