ایالات متحده و بریتانیا از امضای توافق نامه هوش مصنوعی اخلاقی خودداری کردند

دولت های ایالات متحده و بریتانیا از امضای توافق نامه بین المللی مربوط به هوش مصنوعی اخلاقی خودداری کردند. معاون رئیس جمهور ایالات متحده، جی دی ونس، اعلام کرد که «تنظیمات بیش از حد در حوزه هوش مصنوعی می تواند صنعتی تحول آفرین را از بین ببرد.»
این دو کشور از امضای بیانیه پایانی اجلاس هوش مصنوعی که در پاریس برگزار شد، خودداری کردند. در این اجلاس از کشورهای مختلف جهان خواسته شد تا در راستای توسعه هوش مصنوعی به صورت اخلاقی، ایمن و جامع، همکاری کنند.
معاون رئیس جمهور ایالات متحده به شدت مقررات هوش مصنوعی اروپا را مورد انتقاد قرار داد و آن را وسیع و احتمالا سرکوب کننده نوآوری دانست. او همچنین ممانعت از تعدیل محتوا را به عنوان «سانسور اقتدارگرا» رد کرد.
دولت بریتانیا نیز نگرانی هایی در خصوص برخی زبان ها و مفاد توافق نامه ابراز کرد. به گفته مقامات این کشور، رویکرد مطرح شده در این توافق نامه با اجلاس ایمنی هوش مصنوعی که در سال ۲۰۲۳ در بریتانیا برگزار شد، تفاوت های زیادی داشت.
در این اجلاس که در تاریخ ۱۰ و ۱۱ فوریه برگزار شد، بیش از ۱۰۰ کشور، شامل رهبران دولتی، سازمان های بین المللی، دانشگاهیان و پژوهشگران حضور داشتند. در این اجلاس، اولویت های کلیدی برای هوش مصنوعی شامل دسترسی بیشتر به این فناوری، اطمینان از اخلاقی و ایمن بودن هوش مصنوعی، ترویج نوآوری در عین جلوگیری از تمرکز بازار، استفاده از این فناوری برای تأثیر مثبت بر بازارهای کار، توسعه پایدار هوش مصنوعی از نظر زیست محیطی و تقویت همکاری های بین المللی در حوزه مدیریت هوش مصنوعی مطرح شد.
در پایان اجلاس، ۶۰ کشور بیانیه ای را امضا کردند که از جمله خواسته های آن ایجاد یک پلتفرم هوش مصنوعی با منافع عمومی و تأسیس یک شبکه «مرکز رصد» برای بررسی تأثیر این فناوری بر مشاغل و محیط های کاری بود.
با این حال، ایالات متحده و بریتانیا از جمله کشورهایی نبودند که این بیانیه را امضا کردند. معاون رئیس جمهور ایالات متحده در این اجلاس اظهار داشت که محدود کردن توسعه هوش مصنوعی در حال حاضر «معادل فلج کردن یکی از نویدبخش ترین فناوری هایی است که در نسل های اخیر دیده ایم.» او افزود: «ما معتقدیم که تنظیمات بیش از حد در حوزه هوش مصنوعی می تواند صنعتی تحول آفرین را از بین ببرد درست زمانی که این صنعت در حال شکوفایی است.»
همچنین بخوانید: سرمایه گذاری ۱۴.۹ میلیارد دلاری عربستان سعودی در پروژه های هوش مصنوعی و فناوری های نوین
همچنین، وی تأکید کرد که هوش مصنوعی باید از هرگونه تعصب ایدئولوژیک آزاد بماند و هوش مصنوعی آمریکایی نباید به ابزاری برای سانسور اقتدارگرا تبدیل شود.
برخی از کارشناسان، از جمله راسل والد از موسسه هوش مصنوعی انسان محور استنفورد، این اظهار نظر را به عنوان «یک تغییر قاطع» در سیاست های ایالات متحده تعبیر کردند که به جای تمرکز بر ایمنی، بر نوآوری سریع تأکید دارد. او گفت: «ایمنی قرار نیست اولویت اصلی باشد، بلکه نوآوری سریع و اعتقاد به این که این فناوری یک فرصت است، در اولویت قرار خواهد داشت و ایمنی معادل مقررات است که به معنای از دست دادن آن فرصت است.»
آیین نامه هوش مصنوعی اتحادیه اروپا در ماه اوت به اجرا درآمد و اولین چارچوب قانونی جامع را برای این فناوری معرفی کرد. در سپتامبر، اتحادیه اروپا، ایالات متحده، بریتانیا و چندین کشور دیگر، یک معاهده تاریخی ایمنی هوش مصنوعی تحت عنوان «کنوانسیون چارچوبی هوش مصنوعی» را امضا کردند که حقوق بشر و ارزش های دموکراتیک را به عنوان عوامل کلیدی در تنظیم مدل های هوش مصنوعی دولتی و خصوصی در نظر می گیرد.
با این حال، پس از روی کار آمدن رئیس جمهور دونالد ترامپ در ژانویه، فرمان اجرایی دولت بایدن که چارچوبی برای هوش مصنوعی تعیین می کرد و شامل مکانیزم های گزارش دهی برای شرکت ها بود، لغو شد.
همچنین بخوانید: گزارش جدید: مدل کسب و کار OpenAI در بن بست مالی
منبع: کوین تلگراف