استرالیا به جمع توسعهدهندگان ارز دیجیتال بانک مرکزی پیوست
براد جونز، دستیار مدیر بانک مرکزی استرالیا، اعلام کرد که مزایای بالقوه ارز دیجیتال خرده فروشی در استرالیا در حال حاضر ناچیز یا نامشخص است و بانک مرکزی در آینده نزدیک بر توسعه این نوع ارز تمرکز نخواهد کرد. در عوض، تلاش های RBA بر روی راه اندازی ارز دیجیتال عمده فروشی متمرکز خواهد بود.
در سخنرانی جونز در کنفرانس فناوری مالی اینترسکت که در تاریخ ۱۸ سپتامبر در ملبورن برگزار شد، وی نقشه راه سه ساله بانک مرکزی را معرفی کرد که بر توسعه CBDC عمده فروشی تأکید داشت. او گفت: «می توانم تأیید کنم که RBA متعهد است که برنامه کاری خود را به جای CBDC خرده فروشی، بر روی ارز دیجیتال عمده فروشی و زیرساخت های مرتبط با آن متمرکز کند.»
جونز با اشاره به تحقیقات RBA گفت که ارز دیجیتال خرده فروشی برای مصرف کنندگان عمومی استرالیا نوآوری قابل توجهی ندارد. در مقابل، CBDC عمده فروشی می تواند مزایای مهمی برای بانک های تجاری و مرکزی به همراه داشته باشد، از جمله کاهش ریسک های طرف مقابل و عملیاتی، افزایش شفافیت و قابلیت حسابرسی، افزایش نقدینگی و بهبود کارایی تراکنش ها، و کاهش هزینه های واسطه گری و انطباق.
او افزود که مزایای بالقوه ارز دیجیتال خرده فروشی برای عموم مردم استرالیا «ناچیز یا نامشخص» به نظر می رسد. همچنین، ارز دیجیتال خرده فروشی ممکن است چالش هایی همچون افزایش هزینه های قرض گیری، افزایش خطر فرار از بانک ها و مشکلات در اجرای سیاست های پولی به همراه داشته باشد.
جونز توضیح داد که «اولویت فوری» RBA، راه اندازی فاز عمومی پروژه «آکاسیا» است که هدف آن بررسی ارز دیجیتال عمده فروشی و سپرده های بانکی تجاری توکنیزه شده است. این پروژه به تحقیقات پیشین بانک مرکزی در زمینه CBDC و برنامه های بین مرزی با بانک های مرکزی منطقه ای تکیه خواهد کرد.
همچنین، RBA قصد دارد انجمن های مشاوره صنعتی و دانشگاهی در زمینه CBDC را تأسیس کرده، از اصلاحات در صندوق های شنی نظارتی برای نوآوری های مالی حمایت کند و بررسی های عمومی درباره CBDC خرده فروشی را انجام دهد.
همچنین بخوانید: تحریم بانک ایالت تگزاس به دلیل سرویس دهی به شرکت های ارز دیجیتال
جونز در پایان اشاره کرد که RBA در حال انجام تحقیقات بیشتری در مورد مزایای بالقوه توکنیزه کردن دارایی ها و نقش فناوری بلاک چین و قراردادهای هوشمند در عملیات مالی بانک مرکزی است. به گفته او، «استفاده از قراردادهای هوشمند و امکان آزادسازی وثیقه و کاهش ریسک طرف مقابل از طریق مبادله اتمی پول و دارایی ها در یک دفتر کل، در تحقیقات آزمایشی مورد توجه ویژه قرار گرفته است.»
طبق گزارش شورای آتلانتیک، ۱۳۴ کشور که ۹۸ درصد تولید ناخالص داخلی جهانی را نمایندگی می کنند، در حال بررسی ارزهای دیجیتال بانک مرکزی هستند و ۶۶ کشور در مراحل پیشرفته اکتشاف، توسعه، آزمایش یا راه اندازی قرار دارند.
همچنین بخوانید: آیا انویدیا زنگ خطر سقوط بازار را به صدا می آورد؟
منبع: کوین تلگراف